Skjul menu 150% 200%

Udviklingsdagbog

Senest opdateret af Alice Raunsbæk d. 28 Aug 2011 kl. 13:00:37
Dagbogen er for udviklingsforløbet og er pt. med de nyeste indlæg øverst. Bemærk at udviklingen fandt sted i 2007.

 

fre 23. mar

I går fik jeg kun lavet et par timers arbejde, da jeg skulle til STUD møde i Odense. Jeg mener dog selv at jeg nåede at få styr på mange ting ang. indbygget hjælp.

Jeg har dog stadig ikke den fjerneste ide om hvordan jeg skal lave den der 'popup' ved højreklik for hjælp. Jeg mener dog at vi på 3. semester havde noget i den stil (mindes at Kenneth havde en eller anden kommentar til opgaven - og han kom først ind i klassen det semester).

Måske jeg skal tage en snak med Rune om hvordan hjælpen skal være der. Selv kan jeg blive lidt irriteret over at hjælpe-boksen måske 'hænger' hen over det jeg skal udfylde. Samtidig forsvinder den let. Min spike med at have et område, der bliver aktiveret og forbliver synligt til det bliver slået fra, er måske ikke så skidt.

---

Lige snakket med Rune. Han synes at det rent hjælpe-mæssigt vil være fint hvis der er to muligheder. Den ene værende selve hjælpefilen, der åbner i et nyt vindue, hvor man så kan klikke rundt fra TOC. (allerede lavet som spike). Den anden ting er hjælpen direkte i programmet, sådan at man f.eks. højreklikker på noget og så komer hjælpen til det specifikke element f.eks. i toppen af vinduet. (også lavet som forsøg, som del af en spike).

Umiddelbart kræver det på nuværende tidspunkt kun at jeg får intergreret hjælpen i programmet. og så ellers laver selve funktionalliteten.

Jeg er dog lidt i tvivl om hvor let det vil være at lave det homogent. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave en eller anden funktion, jeg bare kan kalde. Ekstra observer? Hvis der ikke skal laves registrering af hvilket komponent, der er valgt vil det umiddelbart kun kræve at teksten sendes.

Evt. kan jeg lave en 'helpListener', som jeg så laver i rigtig mange instances. Når den oprettet får den teksten med ind (i constructor). Efterfølgende, når den aktiveres viser den bare teksten i det rigtige felt (kalder en metode). Må den måde kan jeg blot give constructoren noget ekstra tekst med ("Help for "+ name of component). title og helptext?

oO( kan godt bruges, burde virke )

ons 21. mar

Efter nogen tids søgen på nettet efter noget, der kunne hjælpe mig med at lave PDF'er fra Java (hvilket ikke tydeligt ville være lige til) ringede *dejavue* jeg til Rune for at høre om det kunne være fornuftigt at hjælpefilen var i HTML i stedet, da jeg kan lave sådanne filer, blot ved at skrive tekst.

Med den afklaring vil jeg nu gå igang med at omforme den nuværende hjælp til noget i programmet og gøre så HTML'en kan genereres fra admin-programmet.

Derefter vil jeg gå igang med at kigge på den reelle implementering.

man 19. mar

Vil starte med at lappe huller i min rapport.

---

Så mangler jeg kun at skrive nom noget af min refaktorering, men det vil jeg vente med. I stedet vil jeg igang med at programmere lidt.

---

Har rettet fejlen og kigget lidt på admin-delen (stod ikke i mine US godt nok)

fre 16. mar

Onsdag blev noget presset, men jeg fik alligevel udrettet en del. Torsdag valgte jeg ikke at lave for meget, da jeg vidste at jeg ikke havde så meget tilbage at lave.

I dag har jeg lavet revision af help-filen og derved afsluttet US R og er løbet tør for opgaver. Rune har ikke tid til mig før i eftermiddag eller aften, så indtil da har jeg ikke rigtig noget at lave, med mindre jeg går igang med opgaver, der ikke som sådan er godkendt.

På den anden side vil han nok ikke have den store mening ang. admin-værktøjet. Så det kunne jeg på sin vis godt arbejde på.

Kl. er 9.30 og jeg holder nu pause/fri

tirs 13 mar

I går blev der ikke noget projektarbejde da jeg var til informationsmøde hos Jyske Bank i Silkeborg.

Det første jeg vil gøre idag er at kigge på de ændringer jeg har til rapporten efter mit møde med Hanne.

Fre 9. mar

Fik ikke rigtig lavet noget i går, da jeg var på skolen for at snakke med Hanne. Jeg fik en del idéer, input og rettelser fra hende, som jeg regner med at gøre noget ud af snarest.

Programmeringsmæssigt har jeg 'kun' brugt omkring fire timer på refaktorering, men jeg føler egentlig at jeg er kommet rundt om det meste.

Jeg vil derfor i dag gå igang med at kigge på applets.

---

Sejt - jeg kan faktisk genbruge aplikationen som den er. Dog kan jeg ikke umiddelbart få adgang til eksterne filer uden at signere pågælende java/class/? fil. Som beskrevet på http://www.captain.at/programming/java/.

Jeg vil nu gå igang med at lave en differentieret visning, afhængig af om det er applet eller ej.

tirs 5 mar

Jeg havde en lang dag igår. Ikke så meget fordi at det tog lang tid at lave release, men fordi jeg også gik igang med en lille spike og noget refaktorering.

Efter ca. en times arbejde her til morgen har jeg et admin program, der selv kan gå på nettet og hente organismerne og efterfølgende selv opdatere dem. Måske den også selv burde hente filen med hvordan sammensætningen er.

Jeg må hellere få skrevet noget på min rapport nu. Skal lige have fundet en pæn måde hvorpå jeg kan skrive at jeg igen mister min kunde i en uges tid =0S

tors 1. mar

I går gik med at være på skolen og lave review (og self. transporten frem og tilbage).

Jeg er nu igang med at kigge den reviewede rapport igennem og foretage de ændringer jeg er enig i. Nået til side 18, føler mig meget træt...

---

Færdig med ændringer fra review, tilføjet ting jeg har skrevet i mellemtiden, lavet nogle ændringer m.v.

Skal nu til at sende den nuværende rapport til Hanne sammen med div. spørgsmål og kommentarer.

---

Som sådan kan man nu eksportere filer til BioEdit, men det kræver at mappen "export" er oprettet. Jeg har desværre ikke lige kunne finde en måde hvorpå jeg kan oprette den, hvis den ikke er der i forvejen.

man 26. feb

Efter et par uger med stort set intet arbejde (dvs. stilstand) har jeg idag været godt igang =0)

Det er rart at være igang igen. Jeg har brugt en del tid på at programmere idag, både for at indhente lidt af det forsømte, men også fordi jeg sådan set har planlagt masser og der ikke er så mange overvejelser, da jeg har været igennem dem.

Jeg vil taste mit tidsforbrug for den forgangne dag ind og så se på hvor meget arbejde jeg har tilbage i de nuværende opgaver.

---

Jeg har idag brugt 6½ time på at programmere, men regner med at tage lidt mere senere i aften (der er jo 8 arbejdstimer på en dag *G*)

---

Så røg der lidt over to timer mere... så er det vidst også på tide at se dyner =0)

ons 21. feb

Jeg afholdt et møde med Rune mandag aften, hvor vi kom igennem både accepttest og nyt planning game. I den forbindelse anbefalede han mig at kontakte en del institutioner, for at promovere mit program (og ændre teksten på websitet til "commercial").

Generelt nogle der arbejder med: Genetecnology cloning
Fra: Harvard Yale Standford UCLA Oxford Camebridge NovoNordisk(udviklingsafdelingen) NovoZymes Danisco Ferring Famentas NovaGen NEB(New England Biolabs)

Det vil jeg da overveje, om ikke andet vil jeg kunne skrive noget om det i rapporten ("Markedsføreing"). Jeg skal også have lavet en erklæring som Rune kan skrive under på ang. at han frasiger sig alle rettigheder til programmet.

---

Brugt tid på at estimere og finde oplysninger om infomøde i Silkeborg samt tur til Sjælland. Endvidere har jeg aftalt hvornår jeg skal mødes med min review gruppe (d. 28. feb - en uge fra nu!).

man 12. feb

Helledusseda - sikke en dag!

Men jeg skulle mene at jeg har nået det hele - måske lige pånær at lave metadata og skrive på rapporten. Men jeg må tage frygtelig hævn i løbet af i morgen, Rune er jo på ferie denne uge, så jeg regner med at afse en dag eller to til at kigge på rapporten. Især for at have det sidste med. Jeg har ikke skrevet så meget den sidste uges tid, da jeg gerne ville være færdig til release og fordi jeg var på besøg hos mine forældre hele ugen.

Well - v.1.0 er ude både i en stor og en lille pakke. Eneste forskel er mængen af organismer. Jeg overvejer om der vil være en smartere måde at gemme dem på, men over tyve tusinde organismer skal selvfølgelig fylde.

Ting jeg ikke kunne lave

Link fra program til hjemmeside

Linket TOC i help.pdf

Ting jeg tror ville være smart at lave i programmet

Søge-funktion for organismer (i 'manage organisms' dialogen)

Trådet kørsel (for at vinduerne ikke fryser v. store beregninger)

Mulighed for forbindelse til std-liste via web, således at primær download er lille.

Mulighed for at programmet henter opdateringer og/eller opgraderinger til programmet.

Se codon-fordelingen på hver enkelt organisme

"Del" på organismeliste sletter valgte

"Retur" på std.liste tilføjer den til bruger-liste

fre 9. feb

Den der visuelle editor - den vil jeg da ikke give meget for - ikke mere i hvert fald! Og når jeg så kører tingene rigtigt - FUCKED UP!

I min lærdom fungerer BorderLayout sådan at north og south tager den plads de ønsker fra top og bund. Derefter tager west og east det de vil fra siderne og så får center lov at bruge det der er tilbage.

MEN! Når jeg bruger det nu, så er det som om de ligger i lag - north øverst, center inde under (men startende fra 0,0 i vinduet) og south i bunden (og her holder den sig!) hvor den så bliver dækket af center - hvis denne ikke har plads nok! FUCKED UP siger jeg dig!

tors 8. feb

Jeg har fået mine komponenter til at reagere - havde glemt at tilføje frame som listener! *DOHH*

Nu er mit problem at få den rette aktivering af komponenterne fra starten. Det virker når der har været trykket på optimize. Jeg går ud fra at problemet kan løses ved at deaktivere protein-sektionen, da den så vil få alle de andre sektioner til at reagere, når den bliver aktiveret igen.

---

Efter alt i alt 4½ times roden rundt fungerer programmet nu korrekt igen (og nu går det ikke ned, hvis brugeren trykker på cancel v. gem af arbejde). Jeg vil derfor også se E som afsluttet og gå videre til US G.

---

Tempo, presto - så er US G og H færdige! Jeg har nogenlunde klaret det med estimeringerne. Men den visuelle editor er begyndt at blive en smule utilregnelig. Jeg vil bruge lidt tid på kode-oprydning efter nogle håbefulde løsninger. Jeg har stadig en halv dag i morgen (fredag) og hele mandag til at klargøre til release, så min tidsplan passer ok! =0)

ons 7. feb

Som sådan blev jeg jo færdig med US Db i går, men jeg fik ikke skrevet om ændringer m.v. i rapporten.

Overvejelse: se organisme? (frekvens på hver codon)

---

Der gik lort i den da jeg skulle lave US E (Vise trin). Jeg har derfor lavet en del refaktorering (brugt 3,75 timer på det), men nu får jeg nogle nullPointers og ting - jeg vil i seng nu - kigger på det i morgen!

tirs 6. feb

Jeg startede dagen med at færdiggøre hjælpefilen for Bb. Derefter har jeg reestimeret US Ca og planlagt 3. iteration, herunder klargøring til release.

- Vejledning til 'installering'?

Hmm - det hagler udenfor!

---

Ca lavet - frokost inden fortsat arbejde!

man 5. feb

Jeg fik ingenting lavet fredag, fordi jeg skulle tidligt ud af døren for at komme til Århus og med bussen. I dag startede heller ikke så godt, da jeg havde det skidt fra morgen. Men jeg har fået lavet en spike ang. menu-linjer som gav mig svar på et par spørgsmål. Jeg er dog ikke sikker på at jeg vil benytte dem.

---

Metoderne til at gemme arbejdet er på plads. GUI kommer senere - har vidst halvt lovet at tage ud og handle.

---

Så er guien også på plads - nu mangler bare hjælpe-filen.

Jeg er desuden nået den umiddelbare konklusion at RA-OPP (el . raopp) er et fint navn til programmet.

tors 1. feb

Jeg har ikke rigtig skrevet noget her på bloggen i den forgangne uge, men mandag var jeg i skole for at snakke med Hanne, tirsdag og onsdag gik meget med at programmere.

Jeg er begyndt at skrive meget mere i de dokumenter jeg har liggende på min computer - kan ikke lige gennemskue om jeg vil kalde det en god eller en skidt ting!

Rune har været her nede i dag og kom med en de lnye ønsker som jeg pt. prøver at skrive om til rapporten.

fre 26. jan

Jeg lavede ikke så meget i går, men til gengæld brugte jeg ca 4 timer da Rune var her nede onsdag aften. Jeg regner med at sammensætte mit nuværende tekst og sende til Hanne med et ønske om at hun fortæller mig om det er ok at skrive på den måde.

Skrivestil
Jeg, mig? Gruppen?
Rune? Kunden?
Fortællende i situationen? Beskrivende set i bakspejlet?

Skal jeg forklare XP?

Opgavebeskrivelse som bilag?

Projektplan: for udviklingen eller projektet?

Kommentér
Restrictions udvides regelmæssigt, efterhånden som der foretages nye opdagelser

---

Jeg har brugt en del tid på at samle mit nuværende til rapporten og lave den ønskede opsætning i forhold til placering på siderne, skrift type og størrelse m.v. Jeg har også 'renset' mine billeder, så hhv. odt og pdf ikke fylder så meget. Disser er uploadet til siden. 19 sider med indhold (2 sider) er jeg på indtil videre - men meget af det skal sikkert skrives om.

---

Jeg har nu foretaget en noget grundigere estimering af alle de nuværende kendte opgaver, for at få en bedre ide om hvor lang tid det reelt vil tage. Jeg har dog ikke estimeret noget med restrektionsensymer endnu.

Da jeg ikke føler at jeg reelt har lavet særlig meget idag vil jeg nok arbejde en smule i aften.

tors 25. jan

Rune var her nede i aftes, han havde en del nye ideer til programmet og ønsker til hvad det skal kunne. Derfor regner jeg med at estimere de nye user stories og reestimere alle de gamle inden jeg går igang med noget andet. Jeg har dog en aftale kl. 9 i blodbanken.

En af de nye ting var at programmet jo gerne skulle være som exe-fil - efter ca. to timers søgen og prøven fandt jeg et open source-program der kan pakke jar-filer sammen med et icon og gøre dem til exe-filer. Totalt godt! Det kræver dog at jar-filen ligger i samme mappe som exe-filen, men det tror jeg snilt vi overlever!

Jeg fik også en plakat med en del restrektionsenzymer, men det er naturligvis statid den del af programmet, der har den laveste prioritet.

ons 24. jan

Jeg har det underligt med at mine estimeringer har været så dårlige. Jeg vil starte idag med at reestimere de tilbageværede opgaver, i håb om at få en mere realistisk estimering.

Rune har lovet at komme ned i aften. Han har også en eller anden ny del, som han gerne vil have med i programmet.

---

Så lader første del af programmet til at være fungerende - om det fungerer som Rune gerne vil have finder jeg ud af senere i dag. Min reestimering har gjort så det hele passer meget bedrer, men ikke helt præsist.

tirs 23. jan

Hmm - jeg tror at der er noget galt - ellers skal jeg have misset et eller andet =0S Jeg er allerede færdig med 2. del, altså optimeringen.

Jeg skal til at igang med brugergrænsefladen lidt senere, først vil jeg lige renskrive FU for de fejl og rettelser Rune og jeg havde.

Man 22. jan

Fredag eftermiddag og aften blev flittigt brugt af Rune og jeg. Vi nåede at diskutere mange ting, heriblandt en muligt optimeringsmetode.

Jeg har nu fået skrevet alle user stories ind, fået skrevet om min projektplan og den overordnede estimering i forbindelse med 1. planning game. Jeg har også skrevet om den estimering jeg har lavet af første US i løbet af weekenden.

Klokken er blevet 10 og jeg er ikke kommet igang med programmeringen endnu, men det vil jeg til lige om lidt =0)

---

Seks timer senere og jeg er fundet ud af at jeg estimerer ad helvede til - Jeg er langt forud for hvad jeg troede at jeg ville nå. Jeg skulle gerne mene at jeg har lavet alle de grundlæggende klasser nu - det havde jeg estimeret til 18½ time... bum bum - Det kan dog have noget at gøre med at jeg satte en minimums-estimering på 1 time.

Det går ikke helt perfekt med at teste først - men jeg bliver bedre og bedre.

Hvis min hastighed fortsætter på den her måde skal jeg vidst til at re-estimere en hel del! Men det må efterhånden også være nok for i dag =0) Jeg føler mig også efterhånden en smule udkørt.

Fre 19. jan

Klokken er ca. halv ti. Jeg har lavet turbomodellen og derved lavet en strategi. Yderligere har jeg specificeret valg af udviklingsmetode og sidder pt og bøvler med hvordan jeg skal beskrive valg af udviklingssprog.

Jeg har snakket med Lasse. Han og hans gruppe (Deniz, Anders D, Hanne) har indvilget i at reviewe for mig og jeg har lovet at reviwe for dem.

Rune kommer ned senere i dag hvor han gerne skulle have kigget på FU. Jeg regner så med at vi skal kigge på nogle user stories.

Tors 18. jan

Startede dagen med en gåtur for at komme igang - men endte med at bruge den første halvdel af dagen i sengen, fordi jeg havde det dårligt. Jeg har det stadig ikke særlig godt, men jeg vil se om jeg ikke kan få lavet noget.

Igår var heller ikke særlig produktiv, jeg kom sent op og efter linedance fik jeg ikke sat mig til at lave noget.

Jeg har ikke kunne finde noget specifikt på TURBO-modellen, men takket være at Hannes øjne fungerer bedre end mine har jeg nu fået kap 6 fra "Strategisk Projektledelse". Det regner jeg med at læse igennem idag.

Da min krop opfører sig højest ureglementeret regner jeg dog ikke med at at få lavet særlig meget i dag.

Rune har lovet mig at kigge på det jeg har skrevet til FU og komme med lidt feedback på det.

Tirs 16. jan

Jeg føler ikke at jeg var så produktiv som jeg måske burde have været i går, men på den anden side er det ikke let at skrive om sådan nogle ting, slet ikke når det skal forklares for udenforstående =0S

Fjerde fase af forundersøgelsen er skrevet og klokken er ikke middag endnu. Jeg skal til Oodense senere på dagen, men jeg håber på at kunne få overvejet noget til TURBO på turen.

Planen for nu er at få samlet FU i et dokument for at få en ide om hvor meget det fylder.

man 15. jan

Kl. er blevet 9.23 og jeg er lige blevet færdig med min øve-opgave. Lidt mere tid end jeg havde afsat, men jeg kunne simpelthen ikke huske hvordan jeg skulle eksekvere en jar-fil (er løst nu), så må jeg finde ud af det med at lave den til en exe-ting senere. Evt. skal jeg på et tidspunkt finde ud af hvordan jar køres under linux.

Well - jeg vil lige tage en halvtimes tid til at ryde mit skrivebord inden jeg går igang med at skrive det der FU. Min højre hånd er i øvrigt gået i orden igen *stor jubel*.

---

Nu er det vidst snart det jeg bør kalde eftermiddag. Jeg ynes dog ikke at jeg har produceret så meget som jeg måske burde. Jeg synes at det er svært at finde ud af hvordan jeg skal forklare hvordan DNA mv. fungerer uden at fortælle alt for meget overflødigt. Prøver videre.

---

Klokken er nu omkring fem og jeg er færdig med at skrive om fase to og tre af forundersøgelsen. Det er vidst på tide at jeg kommer hen og handler, inden det bliver alt for sent.

weekenden 13-14. januar

Jeg har brugt lørdag og søndag på at komme tilbagepå Java-stien, og det er faktisk gået ganske godt. Men jeg har et par små problemer i programmet. Vel at mærke fejl, jeg ikke kan gennemskue hvor er - derfor vil jeg lige starte mandag med at bruge lidt tid på at finde fejlen, da systemet ellers fungerer som det bør.

Fre 12. jan

I dag skulle jeg have lavet forundersøgelse (FU), men jeg havde problemer med at komme igang. Sad og snakkede med sofaen i et godt stykke tid før jeg fandt ud af hvordan jeg nok burde gøre det:

Ud fra MUST-metoden er der 4 faser hvoraf den første er forberedelse (social etablering), hvilket jeg vidst roligt kan springe over, da jeg kun er en i gruppen.

Fase 2, Fokusering
Hvem kunden/brugeren af systemet vil være/hvem der har bestilt det.
Forståelse af hvordan en organisme fungerer i forhold til DNA og hvordan proteiner dannes

Fase 3, Fordybelse
Formålet med at ændre DNA/sætte stumper ind i det. Hvordan cDNA sættes ind i en organismes DNA (herunder brug af restriktions og legase ensymer). Hvordan det checkes at cDNAen har sat sig fast i organismens DNA. Hvordan cDNA optimeres (herunder CODON-tabeller). Samt hvilke problemer der kan være i disse sammenhænge.

Fase 4, Fornyelse
Finde ud af hvordan vi vil løse problemet/problemerne (herunder den nødvendige/logiske rækkefølge).

Jeg har også fundet ud af hvad jeg kan bruge som Java øvelse:

Program til opstilling af sudoku (ved indsættelse af tekst), der kan kopieres direkte til brug for PROSIT (skal selv lave om til HEX - evt. oversættelses tabel?)

Alice Raunsbæk© Copyright 2024 - Powered by Frog CMS - Kontakt

Nyheder

Intet nyt under solen

Senest opdateret af Alice Raunsbæk d. 30 Jan 2023 kl. 09:59:24

Det bliver løbende tilføjet opskrifter.

Spil er en ny sektion, hvor reglerne for nogle af familiens spil vil blive lagt ind (når nu engang jeg når til det).

Sitemap